TR | EN
Zorunlu Staj Bilgilendirme
6.06.2020

Sevgili öğrencilerimiz,

Hepimizin malumu olan tüm dünyayı saran bir salgın döneminden geçmekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz dönem tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir takım tedbir ve uygulamaların yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu bağlamda 2019-2020 Öğretim yılı bahar dönemi ülkemizin tamamında uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmektedir. Mevcut durum sebebi ile üniversitemiz senatosunca 12.05.2020 tarih 12/5 sayılı kararı gereğince staj faaliyetleri için aşağıda belirtilen karar alınmıştır.

“2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar yarıyılında mezun durumunda olan öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla, staj/uygulama eğitimlerini; yaz dönemi de dahil uygun zamanda koruyucu önlemleri aldığını bildiren yerlerde (fabrika, işyeri, sağlık birimi, vd.) yapabilecekleri gibi, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla, simülasyon, proje, vaka analizi vb. faaliyetlerle de Akademik Birimde tamamlayabilmelerine, stajın yeri ile ilgili olarak akademik birimlerce karar verilmesine karar verilmiştir.”

Buna göre önümüzdeki yaz döneminde sadece mezun durumda olan öğrencilerimiz staj yapabileceklerdir. Mezun durumda olup staj yapacak öğrencilerimizin staj başvuru işlemlerinin nasıl yürütüleceği görüşülmektedir. Mevcut durumda henüz öğrencilerimiz kampüsünüze giriş çıkışı yasaktır ve bölümümüz staj yönergesinde düzenlendiği gibi devam eden öğretim süreçlerinde staj yapılamamaktadır .Yürütülmekte olan normalleşme sürecinin gelişimine göre staj başvuru işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği final sınavları akabinde yine bölümümüz sayfasından ve twitter hesabından duyurulacaktır. Ayrıca stajın gerçekleştirileceği yeri bundan önceki dönemlerde olduğu gibi öğrencilerimiz kendileri bulacaktır. Bu noktada üniversitemiz ve bölümüz staj yeri tahsisi yapmayacaktır. Stajın yapılacağı yer bilişim, yazılım ve bilgisayar ile ilgili firmalar olabileceği gibi bilgi işlem bölümlerinde gerçekleştirilmek şartıyla bilişim firmaları dışındaki özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında da yapılabilir.

Ayrıca 2019-2020 Öğretim yılı güz ve bahar dönemleri arasında stajını gerçekleştiren ancak malum süreç dolayısıyla staj mülakatına giremeyen öğrencilerimizin stajları için görüşme da incelemeler sürmekte olup mülakatlar yöntemleri veya stajların sonuçları final sınavları akabinde yapılacak olan duyuru ile açıklanacaktır.

Sağlıklı günler ve final sürecinde başarılar dileriz.